donderdag 10 april 2014

Liebster Award


Och wat leuk! Ik kreeg van Sarah van C'est Saar! een award, de Liebster award :D ZO LEUK!! Daar ga ik direct mee aan de slag :D
Toeval wil dat Sofie van Fino in Fondo óók aan me dacht, haar vragen staan onderaan beantwoord :) Hoe cool is dat!!! Ben helemaal fan van haar :D 


Deze award is in het leven geroepen om startende blogs een duwtje in de rug te geven en dankzij Sarah komen de nieuwschierige aagjes van alles over de genomineerde te weten ;) 

Dank je wel lieve Sarah voor de nominatie!

 Welkom in de wondere wereld van Blog, er is zó veel te ontdekken! Ik ben blij met de nominatie en zal het met trots invullen en weer doorgeven. Zo steunen en inspireren we elkaar :D 


Eens kijken - 11 dingen over mijzelf vertellen. Heb ik zoveel te vertellen?* Druk. Ik ben altijd druk maar nooit met klusjes in huis haha
* Ik ben gék op lezen, vooral van die heerlijk dikke boeken! 
* Samen met mijn lieve vriend Reinoud woon ik met mijn twee kinderen Amy en Jordy in een heel leuk nieuwbouwhuis. 
* We hebben een Kameleon (Kale), een Valkparkiet (Pietje) en een Cavia (Koen) 
* Betaald werk heb ik op dit moment niet, vandaar dat ik veel tijd in Mai Designs NL steken kan. Wanneer ik weer aan de slag kan als administratief en boekhoudkundig medewerkster op een kantoor in Culemborg, dan zal mijn naaiwerk meer naar de achtergrond moeten verhuizen. 
* Ottobre is het naaimagazine dat ik laatst ontdekte en erg blij mee ben! Zowel voor vrouwen als voor kinderen een magazine, en ieder modelletje wil ik maken! 
* Ik naai niet graag vanaf een patroon van een ander, dus wanneer ik dat wel doe wil dat écht heel wat zeggen :D 
* Er is een groot geheim waar ik nog niets over vertellen mag, maar leuk.. LEUK!! 
* wordt soms overweldigd door de lieve en leuke reacties die ik krijg via Mai Designs NL. 
En toch..
Het beste compliment dat ik ooit kreeg, waren ongezegde waarderingen vanuit mijn eigen gezinnetje:
 Het zomerjasje dat Amy voor het 3e seizoen wilde dragen.. en dat écht niet meer paste! 

Het schooltasje dat de allereerste tas was die ik maakte voor Jordy vorig jaar... en dat nu écht vervangen mag worden aangezien de rits stuk is.. maar dat ik NOG STEEDS NIET een nieuwe tas mag maken, omdat deze van hem is en ik die maakte en Mai Designs daar écht mee begon.. 

En mijn lief, die de kledingkast op vrijdag doorzocht en wanhopig vroeg waar zijn nieuwe grijze shirt is dat ik maakte... want het was vrijdag en dan MOEST hij die aan :) Oh en of ik het ook in het blauw en groen maken kon, maar dan wel precies het zelfde! 

* op 21 maart 2013 is Mai Designs NL opgezet 
* Eigenlijk ben ik heel onzeker..ssssst!Het geheim, een gedicht uit de Flow Do it Yourself van 2014 .. bewerkt door mij in Picmonkey


Dan nu het tweede deel van de nominatie .. het beantwoorden der vragen!

Sarah vraagt: 


1. Wat staat er bovenaan je TO DO - list momenteel?
- de Onbag voor Nele afmaken. 

Een hele puzzel maar zó leuk! De binnenkant is groen canvas, en de buitenkant een Draagdoek die Nele naar me toe opstuurde :) Een Onbag is een tas met een heel specifiek patroontje, die naast de draagdoek om je kindje te dragen gebruikt wordt... *hier* is er meer over te lezen


Ik was een beetje verrast dat Nele mij vroeg, maar voornamelijk zéér vereerd, ontwerpen is wat ik het liefst doe dus heb ik me uitgeleefd op de binnenkant! 

Geloof me... draagdoek is héérlijk om mee te werken! 2. Wat was je eerste naaiwerkje?
- Dat moet een jurkje voor Barbie zijn geweest, met de hand :) Daarna kreeg ik naailes op de Mavo, dat was een soort oprolbare toilettas, ik maakte er eentje mét spiegel terwijl anderen alleen klaagden. 

3. Bij wie wil je wel eens een "workshop" volgen?
- Eulala c'est chic (om de Jaqueline jurk te maken) en Fino in Fondo om de Louisa dress te maken in een maatje Puberdochter :) 
Beiden super vrouwen en ik zou het leuk vinden ze eens te ontmoeten. Aangezien België ver weg is met de trein, zal dat dus met workshop als excuus worden :) 

4.Waarom ben je begonnen met naaien?
-Sinds de Mavo had ik eigenlijk niet meer genaaid. Een zomerjasje voor de dochter en een blazer voor de zoon nog wel maar na het blauwe jurkje eigenlijk niets meer. Op mijn verjaardag in 2012 kreeg ik van Rein en de kids een paspop, de dag erna zat er een ontwerp op en toen ging ik los!

Ik naai omdat ik het heerlijk vind van niets, iets te maken. Het maakt mijn hoofd leeg en mijn nachten rustig. Het verbaast me soms nog, dat door 1 draad en 2 stukjes stof je
iets blijvends en moois kan maken. 


Een lieve vrouw vertelde me gister dat het waardeverhogend bezig zijn is wanneer ik iets heb ontworpen en dat uit een mooi stofje maak. ...en dat vond ik wel een héél mooie beschrijving. 

5. Wat was je grootste naaiblunder?
een lichtblauw zomerjurkje in een véél te dun stofje! Ik moet daar nog steeds een witte voering in maken haha.

6. Op welk project ben je het meest trots?

Moeilijk! De luiertas Dottie Elia die ik voor Claudia ontwierp is en blijft heel speciaal, dat was ook mijn eerste ontwerp op verzoek. Dat was vorig jaar :) Meest recentelijk..Ik denk op het telefoonboekje anno 2014 dat ik zojuist voor de moeder van Anouk, mijn schoonzusje, maakte. De vervolmaking van het ontwerp dat ik voor Rein maakte voor Valentijnsdag :)
Dit is de definitieve vorm, dat maakt me trots :D 7. Waar wil jij graag eens op reis/citytrip ?
Ik wil heel graag naar Barcelona met mijn hele gezin :) 
yeeeeey en dat is precies wat we deze zomer mogen doen, dankzij mijn lieve schoonouders

8. Wat is jouw favoriete blog?
Ik ben gek op Lelie van Bouquet of Buttons
De eerste naaiblog die ik las, en nog steeds met veel plezier lees! 

9. Wat zijn jouw favo kleuren?
Rood en petrol blauw :) 

10. Welk project ligt momenteel klaar op je naaitafel?
Ik heb de Onbag even aan de kant gelegd want dat ís een puzzel, maar nu ligt de Finch tas voor Vanessa klaar :) Samen met een telefoonboekje en een Trio pennez@k en een ontwerp voor een bijbehorende portemonnee. 

11. In welk stofje durf je niet te knippen? Foto??
Het stofje voor bovenstaand project :D "Nuts for Dinner" van Michael Miller

Ik postte de foto in mijn favoriete naaigroep op Facebook met de vraag "Als ik hier een tas van maak, zou ik daar dan een klant voor vinden?"

En jazeker, die vond ik in Vanessa :D Zo Leuk! Ben al een tijdje weg van dit stofje, maar ik heb zelf écht al te veel tassen en mijn kids zagen het niet zitten.. en nu ligt het daar, gewassen en gestreken en durf ik er niet in te knippen :) 

Maar dat hoeft ook nog niet. mag het nog even uitstellen. éérst het patroontje voor de Finch tas vergroten. en dan de binnenkant maken voor het telefoonboekje. en het ontwerp van de portomonnee af .. maar daarna moet ik er écht in gaan knippen :D 
Van Sofie van Fino in Fondo kreeg ik óók deze award de 10e, 
haar vragen zijn: 

*Toen de teller van Facebook 200 Likes aangaf kreeg ik het vertrouwen dat nodig was om openbaar mijn gedachten in een blog te ordenen :) 

2. wat is je laatste foto op je blog

*zal de laatste foto van Facebook plaatsen, de laatste foto staat hierboven :)
Detail foto van de Onbag van draagdoek voor Nele met bijpassend Telefoonboekje.3. wat is je lievelingskleur
Rood en petrol blauw :)

4. waar kan je je uren en uren en uren mee bezighouden
*Ik kan uren en uren en úren bezig zijn met het afwerken van kledingstukken en tassen, supergefocussed :)
Maar ook lezen vind ik heerlijk wanneer ik daar de rust voor heb!

5. welke droom uit je jeugd zie je nog waarheid worden?
Mai Designs NL - het atelier!  :)

6. van wat heb je spijt
In mijn leven is veel goed gegaan, maar ook veel misgelopen. Toch kan ik niet zeggen dat ik ergens spijt van heb, uiteindelijk hebben alle gebeurtenissen me gemaakt tot wie ik nu ben... en daar ben ik uiteindelijk toch best blij mee, mijn spiegelbeeld :)

dan denk ik maar aan wat oma zei .. Spijt heb je alleen van dingen, die je níet hebt gedaan .. en dat is maar al te waar. 

7. Waar zie je jezelf over 5jaar.
Over 5 jaar? POEH da's lastig ..
Ik hoop dat ik over 5 jaar alsnog gebruik heb mogen maken van mijn eigen luiertas, dat Mai Designs NL een écht eigen atelier heeft en dat beide kids floreren op het voortgezet onderwijs.

8. wat is je lievelingseten
PASTA!  en dan specifiek die. Of de versie met wijn en dikke slierten pasta en slagroom en tomaten.. maar ben ook gék op Grieks eten.

9. favoriete seizoen en waarom
De herfst, wanneer de blaadjes net verkleuren en het in het bos zo lekker gaat ruiken :)

10. mooiste naai-creatie tot dusver volgens jezelf
Deze is momenteel favoriet :) 


11. wat staat er nog op het programma om zelf te maken?
Ik wil graag een blazer maken van tricot, een bijbehorende blouse van Voile en een broek van stretch katoen, allen voor mijn oma :) 


Dames Naaisters .. ik nomineer :

* Lelie van Bouquet of Buttons, * Jaqueline van Mama Mizzy's, * An van de Paspelpoezen
* Marieke van Sew Natural , * Linde van Juliette & Jules , Juffra van Toertjes & Pateekes, Naomi van Soft Cactus , Sharon van Zonen09 en Sabine van Biefrul en ... Mamadammeke

De vragen die ik van Sarah kreeg, vind ik eigenlijk te leuk om niet ook te stellen aan mijn genomideerden :) hier en daar iets aangepast.Ik hoop dat jullie de tijd kunnen vinden om mee te doen :) 1. Wat staat er bovenaan je TO DO - list momenteel?
2. Wat was je eerste naaiwerkje?
3. Wat is je favoriete online stoffen winkel?
4. Waarom naai (of ontwerp) je?
5. Wat was je grootste naaiblunder? (fo-to!!)
6. Op welk project ben je het meest trots?
7. Waar wil jij graag eens op reis/citytrip ?
8. Wat is jouw favoriete stof ontwerper?
9. Met welke stof zou je zéker niet iets willen naaien?
10. Welk project ligt momenteel klaar op je naaitafel?
11. In welk stofje durf je niet te knippen? uiteraard met foto : ) Hierbij nog even de regels ... want die moeten er ook zijn, ah ja! :-) 


De Liebster award is bedoeld voor bloggers met minder dan 200 Bloglovin volgers. (*oeps.. dit stond er bij .. och ik ben bekend met het feit regels te breken) 

* Je moet "11 facts about me" met ons delen.
  * Je moet degene die jou genomineerd heeft linken in je blogpost (uiteraard)
* Je moet de 11 vragen beantwoorden van degene die jou genomineerd heeft

Kies 10 nieuwe bloggers die jij wilt nomineren en link ze in je blogpost. 

* Stel 11 nieuwe vragen op voor de bloggers die jij genomineerd hebt

Laat een comment achter op de blogs die jij wilt nomineren


11 opmerkingen:

 1. Lieve Sabrina,

  Bedankt voor je nominatie aan mijn adres.
  Ik vrees alleen dat je iemand ter vervanging zult moeten zoeken want ik mag niet meedoen aan de award wegens ' te veel volgers'.. wat natuurlijk ook wel leuk is!
  :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahaaa geen enkel probleem Juffra, ik duik er weer in dan :) Lief dat je toch even reageerde : ) xx

   Verwijderen
 2. Oooh wat een leuke blogpost :D
  En ik ben benieuw naar het grote geheim ^^

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Nele :)

   oeeeh nee ik mag er niets over zeggen maar het brand, het BRAND en het is zo leuk!! :)

   Verwijderen
 3. wat leuk om je via de award wat beter te leren kennen.
  Terecht dat je zo trots bent op de luiertas hij is prachtig!!

  Lastig he niet in stofjes durven knippen :s
  Groetjes sarah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Sarah,

   ik vond het ontzettend leuk om te doen zo, goede vragen van jou!! Ik heb er een paar geleend :)

   De luiertas, zo leuk ik zou willen dat ik die zelf ook nog gebruiken kon :)
   Stofje ligt nu echt klaar om geknipt te worden, duim voor me hihi
   Leuk ook om op deze manier bij jouw blog weer terecht te komen, ook jij hebt er een volger bij. Veel plezier!!

   Verwijderen
 4. Hey Sabrina, heel lief, maar ik voldoe aan niet aan de nieuwe blog/volger-regels. Ik ben wel vereerd wanneer aan me gedacht wordt, dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Mamascha, dank je voor het toch even langskomen en een berichtje achter te laten :)

   Ik moet heeeel eerlijk zeggen dat ik de regel van 200blogvolgers las nadat ik de genomineerden in gedachten had. Dat en ik ben gewoon heel nieuwschierig ingesteld en dacht toen - och, ons ontwerp, onze regels ;)

   Toch bedankt!! Veel plezier nog met de blog en succes met de top jongens kleding patroontjes!!

   xx

   Verwijderen
 5. Hoi Sabrina,
  Wat lief dat je me de award gaf, dank je wel! Maar mijn blogje is ook al te 'oud' en met teveel volgers, dus ik sla hem even over als je het niet erg vindt.. Wel heel leuk om jouw verhaal te lezen! :-)
  Groetjes, Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Marieke,

   Toch heel erg bedankt voor je reactie :) Ik volg de blogs van degenen die ik genomineerd heb al een hele tijd, waaronder ook de jouwe :) De regels heb ik - zoals gewoonlijk- te laat gezien, ik had al genomineerden in gedachten en tja dan kan ik niet meer terug he :)

   Ik zal eens rustig op zoek gaan naar drie vervangers dan, geen enkel probleem :)

   Vind het wel heel erg leuk dat je even langskwam om een berichtje achter te laten! Ik wip binnenkort ook even langs op je webshopje om wat bio katoen aan te kopen, wil graag een lijn maken om het Biologishe aan te prijzen :)

   xx

   Verwijderen
  2. Dat zou heel leuk zijn! Ik kijk er naar uit :-)

   Verwijderen

Bedankt voor je bezoek aan Mai Designs NL - de Blog!