woensdag 5 februari 2014

Mai meets Roy's :) - of - over hoe ik voor het eerst als patroontester aan de slag mocht voor Yoke!

Gezellig, daar bent u weer! 


*donderdag

Laatst las ik een oproep van Yoke Overheem, je weet wel, die mevrouw die in de FB groep "Handwerk" *hier* patroontjes uittekend en volgens mij, de meest mooie foto's in het mapje "gevraagde patronen" heeft staan :) 
Ook heeft zij een winkel op DaWanda, "Patroontje" en daar zal dit patroon ook terug te vinden zijn, 


"Gezocht: testers" schreef zij, en nog niemand had gereageerd ... TOP! 

Nu moet u weten, dat ik voor mijn lief al een héle tijd op zoek ben naar een leuk patroon, maar tot nu toe nog niets interessants heb kunnen vinden. Het patroon dat Yoke ter test aanbood was iets dat direct in de smaak viel, zowel bij mij als bij hem.. én ik mocht testen, dus da's allemaal mooi samen gevallen :)  Koop Roy's zelf :)
Zeg nou zelf... Roy is een knapperd :) 


Vriendlief wilde het graag grijze tricot ... eens kijken in de stad dan morgen :) 


*vrijdag
hmmm stoffenwinkel dicht op vrijdag avond. Wa's dat nou? Dan dinsdag even kijken op de markt :) 


*dinsdag

Yessss de printer is bezig met het printen van het patroontje. 
Het gevraagde grijs gevonden op de markt (Punto di Roma, zelfs met een klein zwart streepje op de achterzijde, dan kan ik variëren met de kraag en het boord! Tóch nog leuk dus, dat grijs! ), nu kan het testen van het patroon voor Yoke beginnen. 
Spannend! 

*later die avond
Delen van het patroon met de pritt aan elkaar geplakt, is de eerste keer met zo'n pdf patroon maar viel best mee :) Naadwaarde maar meteen op het patroon bijgetekend, want da's toch lastig op de stof zelf te doen. 

Jammergenoeg geen raglan mouw zoals op de foto .. naja niet erg, dit kan ik zo ook :) 

Alles ligt nu mooi geknipt op tafel te wachten tot ik er verder aan kan. Misschien toch handig als er merktekens op de hoeken van de patroondelen staat, zo van "maak met de vier hoeken een perfect vierkant" ofzo .. of misschien ben ik wel gewoon kippig heh ;) puzzelen gaat met daglicht toch beter ;)- note to self - kijk nog even na of de belegdelen ook naadtoeslag hebben .. volgens mij niet.. toch?
** Yoke antwoordde al, jazeker! 

snap nu ook waarom, heb zojuist de belegdelen verstevigd met vlieseline, ... en dan vind het natuurlijk mooi die nog even om te vouwen en vast af te werken ;) 

**Donderdag

Gister bij oma geweest in het revalidatie centrum .. Zo Ontzettend Dankbaar dat het beter gaat met haar, gister kreeg ze ook goed nieuws, er was niets meer te zien op de hersenscan, wat betekend dat zij vooruit zal gaan, weer zal lopen en haar armen ook weer normaal zal kunnen gebruiken, met tijd en hard werken. En dat mijn oma Tiny hard werken kan, dat wisten we al! Ik zal het hierbij laten, ben gewoon ontzettend dankbaar dat ze een tweede kans kreeg en dat we gisteren de kans hadden elkaar te knuffelen en zoenen en vast te houden en dat ze trots nog mijn kids ook zoenen en knuffelen kon! Laat ik alleen nog zeggen dat Wonderen écht bestaan, ik heb er met kerst een mee gemaakt en gister het resultaat gezien!!


Goed, hals, onder en arm boorden geknipt op maat (vond ik dan weer leuk om te doen en de verkeerde kant van de stof te gebruiken aangezien deze zich daar voor leent) en de boorden zijn op de mouwen gespeld. Zakje voorbereid dus beide ga ik alvast even vastzetten. Ook even de rechter schouder delen een stikseltje geven en alvast de knoopsgaten er in, als ik dat nu doe zal dat het beste resultaat opleveren.
Tot straks dan :) 
**later**
Heb de knoopsgaten nog maar niet gestikt want volgens mij... ga ik meer knoopjes nodig hebben dan ik nu heb, en wil niet wachten tot dinsdag om meer te halen.
Wat ik wel al heb gedaan, is de mouw boordjes alvast aan de mouw gezet. Met het vestje dat ik voor de zoon maakte leerde ik, dat het toch echt handiger is wanneer de mouw open op tafel ligt haha


OK.
Eens kijken wat de werkbeschrijving zegt. Eerst schouderdeel vastmaken halsboord .. dan mouwen inzetten, zijnad en dan zomen. Da's te doen he :)
nu is het niet nodig om echt mouw boord en onder boord los aan te zetten, da's ook te doen met een mooi brede zoom en een tweelingnaald.
Ware het niet, dat ik ik ben en grijs maar grijs is en toevallig.. de binnenkant van de stof mooie subtiele streepjes heeft :)

Dus schouderstuk, boorden en zakje van de verkeerde kant van de stof gemaakt, túúrlijk kan dat, zo niet dan toch ;) 
Na eerst de eerste mouw, de zijkant en het halsboord te hebben vast gemaakt alvast mijn lief even laten passen *big mistake* eerst strijken de volgende keer, de heren hebben zich kostelijk vermaakt haha.
Na een snelle stoomstrijkbeurt blijkt het halsboord hélemaal niet te klein te zijn haha tja .. haastige spoed.!

Alle naden nog even nagestreken, extra stikseltje op de schouder naden en de tweede mouw aangezet, labeltje erin, onderboord vastgezet en netjes afwerken, dan de laatste naad en nog even opstrijken :) 


YES het past, zit netjes en mijn lief is er tevreden mee en ik kreeg een dikke zoen als dank :) Het is te donker om nog foto's te maken dus dat word morgenochtend waarna de foto's naar Yoke kunnen :) **VRIJDAG
De beloofde foto's zullen eventjes moeten wachten want mijn lief heeft het shirt aan naar kantoor :D Nou, ik geloof dat ik geen groter compliment kon krijgen :) 

**later
Tadaaaaa: Mai meets Roy's 


jazeker, kamsnaps :) 

Eindoordeel van mijn lief: Direct aangetrokken naar kantoor vanmorgen zodat de foto's pas nét gemaakt konden worden. 
Wil hem graag óók in het blauw en een met korte mouwen 


Ik zeg: goed te doen, patroon is goed te volgen en makkelijk te maken, prima model, een aanrader :D

Yoke zegt: "
Mooi afgewerkt, zoals het hoort. .kan geloven dat je ventje er blij mee is !!!

Leuk om zo te mogen testen, de eerste keer is goed gegaan, daar ben ik dan toch best een beetje trots op! 
To Be ContinueD ... ?

4 opmerkingen:

 1. Prima tester.... ik hou je in mijn gedachten... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. I'll be right here waiting for you :) hihi maar zonder gekheid,

   Met plezier getest dus héél erg bedankt Yoke!

   Verwijderen
 2. Hij is erg netjes gemaakt, knap werk. Waar is dit patroon te bestellen?
  Groetjes familievenus.at.hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Pam, dank je voor het compliment :

  Het patroon heet Roy's en is via de groep Handwerk op Facebook bij Yoke te bestellen
  * -> https://www.facebook.com/groups/209570872484998/

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek aan Mai Designs NL - de Blog!